Den 10 augusti arrangeras Polkagris-VM i Gränna – eller ”Candy Capital of the World” som arrangören Gränna Näringsliv vill kalla orten.  Nytt för i år är att man satsar stort på att bjuda in utländska godismakare.
– Tiden är mogen och vi har möjlighet att arrangera tävlingen på detta vis i år, säger Fredric Agnhammar, projektledare för Polkagris-VM.

object1393945771

Tillverkningen av polkagrisar i resten av världen är inte alls lika stort som i Sverige. I Gränna finns inte mindre än 15 godistillverkare och Fredric Agnhammar vill dra nytta av den lokala produktionen.
– Genom att arrangera Polkagris-VM förlänger vi turistsäsongen i Gränna vilket självklart gynnar bygden. Dessutom vill vi placera Gränna på kartan som ”Candy Capital of the World”.

2011-07-18-DSC_0286

 

Läs mer på ”Candychampionship” egen hemsida