Candy Championships går av stapeln i Jönköping och Gränna den 9-10 augusti i sommar. Deltagare från hela Europa kommer för att göra upp om vem som kan göra världens bästa polkagrisar. Leif Mannerström och Christina Gyllner, vinnare av ”Hela Sverige Bakar”, är två av domarna som kommer att bedöma de deltagande sockerbagarnas färdigheter.

Det är nu bekräftat att den första deltagaren utanför Europa står klar. ”Schimpff’s Confectionery” från Jeffersonville, Indiana, USA är ett familjeföretag som grundades 1891, och genom generationer lever och blommor det än idag, de fick precis utmärkelsen Family Business of the Year in the State of Indiana av the US Small Business Administration. Warren och Jill Schimpff har drivit familjeföretaget i 25 år, vanligtvis tillverkar de karameller och choklad för hand, mest kända är de för deras ”Cinnamon Red Hots”, klarröda karameller med smak av kanel. Nu ska de ge sig på att baka svenska polkagrisar och det är Warren själv som tävlar för ”Schimpff’s Confectionery” och USA. ”De håller på att öva för fullt hemma i Indiana och ser framemot att komma till Sverige och tävla i godishantverk.

Med så många generationer av sockerbagare så tror jag att vi kommer att mötas av hård konkurrens från USA, Warren har godishantverk i blodet.” säger Lovisa Ljung, medieansvarig för Candy Championships.