Stöd konstprojektet ”Ballongfararna” – Calle Örnemarks portal till Gränna – genom att bli andelsägare.
Tillsammans skapar vi en unik symbol för vår hembygd.

calleornemark

Din insats behövs!

Sedan en tid tillbaka står konstnären Calle Örnemarks monumentalskulptur ”Ballongfararna” uppställd i rondellen vid infarten till Gränna. Och du kan omöjligt ha missat den. Den har på mycket kort tid blivit ett av de mest sedda konstverken i landet, där den tack vare ideella insatser och diverse stöd nu står som en portal in till staden. Det är en symbol för vår hembygd och något vi kan vara stolta över att ha fått till. Nu gäller det bara att se till att säkra skulpturen för framtiden, något vi hoppas många vill vara delaktiga i.

Gränna Näringslivsförening erbjuder nu därför alla i bygden, privatpersoner, föreningar och företag, att köpa andelar i konstverket för att på så sätt täcka renoveringskostnaderna men framför allt för att bygga upp ett kapital för säkerställandet av framtida underhåll av konstverket.

Vi vill att ”Ballongfararna” ska bli hela bygdens konstverk och kommer därför att sälja totalt 1200 andelar á 500 kronor.
Varje köp renderar i ett andelsbevis och köp av 10 andelar eller fler ger också köparen en inskription på en mässingplatta vid konstverket.

Så tag tillfället i akt och bli andelsägare i detta unika konstverk, samtidigt som du bidrar till att även framtida generationer får uppleva det. Du köper enklast din andel genom att sätta in 500 kronor på Gränna Näringslivs bankgiro 5813-1053 som upprättats speciellt för ändamålet. Ange ”Ballongen” + namn och adress på betalningen. Alla andelsägare kommer sedan dessutom att publiceras på Gränna Näringslivsförenings hemsida, grannanaringsliv.se. Där hittar du också mer information om projektet.

Välkommen som andelsägare!

Georg Svensson, Gränna Näringslivsförening
Projektledare Rondellballongen