En annorlunda galet gala för uppmuntran och glädje med ett överskott till Världens Barn. Kvällens tema sjöd av en känsla från amerikanska södern. Gästerna hälsades välkomna till ”Luciana”. I år, för femte året i rad, ägde Grevskapsgalan rum på Smålandsgården i syfte att sprida festligheterna till hela Grevskapet. ”Temat gjorde att vi korrigerade galan och la till en annan ändelse”, säger Elisabeth Magnusson, en av arrangörerna. Tidigare har GrevskapsGalan ägt rum på Ribbagården (nu Grenna Hotell) och 4 år i rad på Gyllene Uttern. Smålandsgården togs över av Tamara och Joakim Lorentzon för drygt ett år sedan, vilka har byggt upp verksamheten till att bli en aktiv plats för både närboende och långväga gäster.  affisch

Gästerna mottogs av skön stämning med hjälp av höbalar på hög och härligt höstliga dofter från grillen. Kocken Peter Ottosson bjöd på fördrink Alabama Slammer & tilltugg från Hugos – Cajun style. Sedan serverades Luciana Buffé bestående av bl a Jambalaya, Gumbo, Chicken ram stick, Barbecue revben, Chilipasta med räkor & lime, sötpotatismos, grillade majskolvar och stekta gröna tomater… Som dessert bjöds det på Southern Comfort Pecan Pie

Sheriffen, Hans Lugn, delade under pompa och ståt ut följande priser:

Årets företagare 2014 i Gränna sophia

Share Music

Sophia Alexandersson och ditt Share Music Sweden visar på en förmåga långt utöver det vanliga, skapar tillsammans med världsmusiker levande musik som i olika former är en lisa åt åtskilliga världen över. Vi vet nog inte riktigt hur bra och kända ni är! att du valt Gränna som huvudkvarter är en rejäl bonus för oss. Lycka till i er fortsatta gärning.

 

Årets företagare 2014 på Visingsö leklandet

Leklandet

Med visioner och idéer har företaget utvecklats och genom att erbjuda utmärkt service och samarbete med lokala företag har de marknadsfört Visingsö på ett föredömligt sätt. Företaget har skapat arbetstillfällen för ungdomar och arbetar för en levande landsbygd. Företaget visar en entreprenörsanda som är så viktig för Visingsös framtid.

Årets Grännabo 2014 callew

Carl Wisborg

För sitt aldrig sinande engagemang, sin smittande positiva personlighet och skicklighet lockar han många nationella och internationella berömdheter till bygden och därmed ristar in begreppet Gränna i folks medvetande till gagn för oss alla som lever vårt dagliga liv här. Tack Calle!

Årets Visingsöbo 2014

Susanne Svensson susannes

En person som med stort engagemang arbetar ideellt för Visingsös utveckling. Denna person brinner för ett mer levande näringsliv och skapa förutsättningar för att driva verksamhet året runt. En person som kämpar för Visingsös framtid.

 

Under kvällen underhöll gruppen Jump 4 Joy

Som avslutning kvällens hyllning till Polarpristagaren Chuck Berry – lokala stjärnor Eric Morau, Elisabeth Magnusson och Calle Wisborg.

Vid Pennan och fotograf

Caisa Björndal

Initiativtagare och arrangör av GrevskapsGalet 2014

070-9541480

bjorndal@caisa.nu grevskapsgalet