Under veckan fick vi glada besked från Jönköpings kommun om ett positivt beslut på delfinansiering i vårt projekt Mat runt Gränna.

Det känns jätteroligt att näringslivsavdelningen ser värdet i projektet och vill vara med och stötta som en del för att främja hållbart företagande och landsbygdsutveckling.

I sitt beslut skriver Sven Rydell, Näringslivschef Jönköpings kommun bl a så här:
Vi bedömer att Mat runt Gränna har fått en bra start sedan det drogs igång 2021 och det finns stor potential genom kontinuitet och målmedvetet engagemang. De deltagare som ingår i Mat runt Gränna har möjlighet att utveckla och stärka sina koncept samt samarbeten genom nätverket. I nätverket finns en bred kompetens inom olika områden vilket skapar goda förutsättningar för eventet på både lång och kort sikt. Det skapas tillfällen att coacha varandra, paketera sina erbjudanden, stärka sitt hållbarhetsarbete, hitta nya målgrupper och få en utökad marknad vilket skapar långsiktig nytta och ökad lönsamhet hos leverantörerna.

Nu pågår planeringen inför årets eventhelg 18-21/5 (Kristi himmelsfärshelgen) för fullt och marknadsföringen kring årets deltagare kommer starta under mars månad. Följ gärna Mat runt Gränna på Instagram (https://www.instagram.com/matruntgranna/) och Facebook (https://www.facebook.com/matruntgranna) för att ta del av allt matigt som sker runt Gränna med omnejd.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta projektledare Cecilia Hakeberg på info@matruntgranna.se