Sammanfattning efter Citygruppsmöte 3/3-2023

  • GAIS bistår med sommarparkering på grusplanen. Lisen kollar med Erling om vi behöver söka några tillstånd för detta.
  • Diskussion om hur vi vill göra med trottoaren på Brahegatan i år. Ska vi bredda den likt förra året? Vi hör oss för och kommer med förslag/åsikter till ansvariga på Jönköpings kommun.
  • Vi fortsätter ligga på Jönköpings kommun om cykelställen som vi inte verkar bli av med..
  • Information från Jönköpings kommun om att de ordnar vårblommor i år men sedan är det slut med blommor. under resten av året. Lisen har mailat kommunen om de lämnar kvar krukorna på torget så vi kan plantera själva samt om vi i stället kan få pengarna till vårblommorna och på så vis plantera perenna växter med hjälp av Ebe plant (som håller över vår och sommar). Bevattning av krukor kommer att behöva hanteras av oss själva.
  • Påskmarknad den 1:a april mer som en påskhandelsdag med lokala butikerna.
    – Öppettider 10-17 (de som kan)
    – Lisen skapar ett evenemang på facebook och matar på med information allt eftersom ( ni får skicka över om det är något särskilt ni vill ha med)
    – Vi anordnar en äggjakt genom att placera ut ägg i skyltfönster, Karin Sjögren gör en tävlingstalong. Alla deltagare får en godisklubba, vi har även 1:a, 2:a och 3:e pris som butikerna får vara med och sponsra.
    – Vi har två dräkter som några kan få traska runt i på gatorna och önska glad påsk. De får även dela ut talonger om äggjakt och påskgodis eller liknande.
  • Vi ska försöka skapa ett kalenderblad för årets evenemang. Se även uppdaterad kalender på hemsidan: https://grannanaringsliv.se/. Meddela Karin Sjögren i näringslivsföreningens styrelse, om du har något evenemang som ni önskar lägga upp: sjogren@movemed.se
  • Påminner igen om att man kan lägga upp egna evenemang på Destinationens evenemangskalender, det gör ni här: https://jkpg.com/sv/suggest-experience/2c68afe992616f378452e1d001c91ba2c3fbf158/ eller genom att maila Sofia Allard på allard@destinationjonkoping.se
  • Nästa möte planerat till 24/3 kl 8:00 på Fackhandelsdata. Blir alltså tidigarelagt med tanke på påskhandelsdagen.

/Citygruppen