Science Park Jönköping erbjuder kostnadsfri affärsutveckling och coachning för att hjälpa dig att förverkliga din affärsidé. Oavsett om du är en enskild entreprenör, student, forskare eller driver ett etablerat företag, är våra tjänster tillgängliga för dig.

Science Park – en plattform för idéer och innovationer som gör nytta för samhället

Science Parks uppdrag är att lösa samhällsutmaningar genom att arbeta med innovationer, nya idéer och entreprenörskap hos både individer och etablerade företag. Vår miljö bidrar till att människors kunskap, idéer och kreativitet kommer samhället till nytta.

Så kan Science Park stötta dig

Science Parks verksamhet finansieras huvudsakligen av Jönköpings kommun och Jönköping University samt genom projekt med stöd från bland andra Vinnova och EUs strukturfonder. Därför kan Science Park stötta blivande entreprenörer och befintliga företag i Jönköpings län med affärsutveckling och innovationsrådgivning – för att skapa en positiv förändring inom näringsliv och samhälle.

Affärsutveckling och coachning för nya entreprenörer

”Vad är ett affärsutvecklingsmöte? Vad förväntas av mig? Är jag redo att satsa? Är min idé tillräckligt bra och genomtänkt?” Det är vanliga frågor vi möter på Science Park.

Att boka ett möte och berätta för någon annan om sin idé kan kännas som ett enormt steg att ta. Science Park finns här för dig som vill bolla dina idéer, och för dig som vill starta eller utveckla ett företag. När vi möts, gör vi det på dina villkor.

Läs mer på Science Parks hemsida hur går det till när du tar hjälp av Science Park:

Steg 1 – Boka ett möte

När du vill ta hjälp av Science Park börjar du med att boka ett möte. Mötet är alltid kostnadsfritt och konfidentiellt. Ett möte kan ske fysiskt eller digitalt, beroende på vad du föredrar.

Steg 2 – Matchning med en affärsutvecklare

När du bokat ett möte blir du ihopkopplad med den av deras affärsutvecklare som finns närmast dig rent geografiskt. De kan också matcha dig med den av affärsutvecklarna som har bäst kunskaper för din affärsidé. På Science Park finns cirka 35 medarbetare med olika kunskap och erfarenheter av entreprenörskap och företagande.

Steg 3 – Lära känna dig och din idé

I mötet är det fokus på dig och den idé du vill bolla och de utgår från dina funderingar och frågeställningar. De är ett opartiskt bollplank med tystnadsplikt som inget hellre vill än att du ska lyckas som entreprenör.

Steg 4 – Du får personlig coaching anpassad efter din idé

När de förstått vilka utmaningar du står inför i din entreprenörsresa kan de ge dig den bästa coachingen, modellerna och verktygen som utvecklar och ger struktur åt din idé. De kopplar ihop dig med nätverket som gör din resa enklare. De lotsar dig vidare till experter som ger dig insiktsfulla tips och kostnadsfria erbjudanden samt rabatter på bra grejer du behöver i utvecklingen av din idé.

Steg 5 – Ni skapar en plan för nästa steg

De guidar och stöttar dig i din personliga entreprenörsresa genom att prata genom ditt nuläge och se över vilka hinder och möjligheter som finns på vägen mot din vision. Science Park, tillsammans med hela sin community, finns med som ett stöd på vägen mot dina drömmar. Att ha en affärsutvecklare till stöd som hjälper till att staka ut och hålla riktningen är värdefullt för att inte fastna för tidigt på detaljnivå.

Affärsutveckling och innovationsrådgivning för befintliga företag

Science Parks övergripande målsättning är att skapa fler entreprenörer, fler växande företag och ett starkt regionalt innovationssystem. Vi hjälper inte bara nya entreprenörer och företagare – i sitt uppdrag stöttar de också befintliga företag. Genom Science Park kan små och medelstora företag få hjälp med strategisk affärsutveckling inom hållbarhet och impact, artificiell intelligens och digitalisering.