En frukostföreläsning om hot och risker mot svenska företag – och hur du stärker organisationens skydd mot cyberhot från främmande makt.

Välkommen på frukostföreläsning om cybersäkerhet med Joakim Kävrestad, Universitetslektor i datavetenskap på Jönköping University!

I en värld där allt fler av våra vardagliga aktiviteter sker digitalt, från jobbsamtal till bankärenden, blir risken för cyberattacker allt större. Attackerna mot myndigheter, företag och privatpersoner ökar ständigt, och brottsligheten i den digitala världen blomstrar.

Det största hotet? Ofta är det inte tekniken i sig, utan människan bakom skärmen. Majoriteten av cybersäkerhetsincidenter börjar med ett angrepp riktat direkt mot användaren, vare sig det handlar om att klicka på skadliga länkar, nyttja svaga lösenord eller avslöja känslig information.

Men kunskap är makt. Trots att många vet grundläggande säkerhet, blir de ändå lurade. Varför? Och hur kan vi agera annorlunda?

Joakim Kävrestad undervisar och forskar om cybersäkerhet och kommer ge dig insikter om de hot och risker som finns mot svenska företag i det nya säkerhetsläget. Han kommer bland annat prata om hur organiserad brottslighet och främmande makt hotar svenska intressen och organisationer – men också ge konkreta tips på hur organisationer kan stärka sitt skydd mot cyberhot.

Praktisk information

När: 23/11 kl. 08.00-09.30
Var: Restaurang Nivå, Science Park Towers, Framgången 1, Jönköping
Science Park bjuder på frukost!

Språk: Svenska

Du kan anmäla dig HÄR till och med den 20 november. Glöm inte att avanmäla dig senast 24 timmar innan eventstart om du har anmält dig men inte längre har möjlighet att delta.