Kurserna riktar sig främst till företagare på landsbygden, men även personer utan eget företag är välkomna. Ni hittar mer info om respektive kurs om ni klickar på länkarna nedan.

22 oktober – Texta snygga skyltar till din gårdsbutik

Skyltar är en stor del av kommunikationen i en butik. De ger en personlig känsla och blir en snygg detalj i butiksupplevelsen. På den här kursen lär du dig skapa skyltar med snygga layouter och säljande texter. Mer info och anmälan: Texta snygga skyltar till din gårdsbutik | Länsstyrelsen Jönköping (lansstyrelsen.se)

5 november – Sociala medier och marknadsföringsstrategier

Vid denna kurs får du både teoretisk och praktisk kunskap om hur du med hjälp av sociala medier kan nå nya kunder, kommunicera ditt budskap och varumärke samt öka din försäljning. Mer info och anmälan: Sociala medier och marknadsföringsstrategier – kurs för företagare på landsbygden | Länsstyrelsen Jönköping (lansstyrelsen.se)

12 november – Lär dig mjölksyra grönsaker

Välkommen till en kurs som ger både teoretisk och praktisk kunskap om mjölksyrning av grönsaker, eller fermentering, som det också kallas. En gammal hederlig konserveringsteknik, där man ökar både hållbarheten och nyttigheten. Mer info och anmälan: Lär dig mjölksyra grönsaker | Länsstyrelsen Jönköping (lansstyrelsen.se)

12 november – Rökskola – lär dig röka mat

Detta är en kurs för dig som driver eller funderar på att starta landsbygdsföretag. Du får lära dig mer om olika tekniker, redskap och metoder för både kall- och varmrökning. Du får även tips på hur man använder en vanlig grill för att röka mat. Mer info och anmälan: Rökskola – lär dig röka mat | Länsstyrelsen Jönköping (lansstyrelsen.se)

19 och 21 november – Kom igång med e-handel

På den här kursen lär dig hur du som företagare kan använda e-handel för att öka din försäljning och lönsamhet. Du guidas genom val av butikslösningar, betalnings- och fraktalternativ, relevanta lagar, hantering av ångerrätt och reklamationer, samt hur du bygger trovärdighet och når dina kunder. Vi kommer även att ta hjälp av AI-verktyget ChatGPT. Mer info och anmälan: Kom igång med e-handel | Länsstyrelsen Jönköping (lansstyrelsen.se)