Chokladens väg till oss med chokladprovning Gränna

När?

2023-09-15    
00:00

Kategori

Chokladprovning med olika chokladsorter tillverkade av 4 olika kakaobönor, ni får också smaka på 100% råchoklad och primitiv choklad gjord av stenmalda kakaobönor från Mexiko. Ylva bjuder på egna praliner och ni får tillverka 3 chokladplattor av er favoritchoklad.

STORYTELLING
Ni kommer genom en smakresa få lära er om chokladens väg till oss, dess
mytomspunna historia och varför Mayafolket kallade kakaoträdet gudarnas gåva till
folket. Ni får också lära er om varför vi blir glada av choklad och varför flera blir glada
av sjyst choklad. Chokladprovning med tre olika chokladsorter tillverkade av olika
kakaobönor, råchoklad och ni får också smaka på chokladbönor, choklad gjord av stenmalda kakaobönor från Mexiko och den nya rosa chokladbönan Ruby.

LEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i
hantverk och pralintillverkning. Hon har studerat hantverk och konst i Finland och
USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon
gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett
henne på en delvis ny bana i livet under det senaste 5 åren. Nu jobbar hon som
egen företagare med reko-pralintillverkning, chokladprovning och chokladevents, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

OBS!
Begränsat antal platser och sista anmälningsdagen är 8 sep. Anmälan HÄR

BRA ATT VETA
• Inga förkunskaper krävs
• Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten via e-post.
• Vi förbehåller oss rätten att ställa in/flytta fram kursen om vi inte får tillräckligt med anmälda deltagare

FRÅGOR?
Kontakta verksamhetsutvecklare Anna Henningsson
Anna.henningsson@sv.se 0704313902.
Veckodag: Fredag
Tid: 19:00-20:30
Ledare: Ylva Rancken-Lutz
Lokal: Torget