Gör dina egna chokladpraliner-Gränna

När?

2023-09-16    
13:00 - 17:00

Kategori

Denna kurs är i två delar. Den grupp som vill lära sig om temperering eller öva upp sin kunskap kommer klockan 13 och den som kan temperera kommer klockan 14. Under den första timmer lär ni er temperera och om chokladens väg till oss och varför vi blir glada av choklad och varför fler blir glada av att vi köper sjyst choklad.

I den andra delen gör vi alla fyllda praliner med valbar fyllning som smaksatt ganache, brynt smörkola och nougat. Ni får ett 20-tal chokladprodukter och pralinrecept med er hem.

OBS!
Begränsat antal platser och sista anmälningsdagen är 9 sep. Anmälan HÄR.

BRA ATT VETA

• Ta med eget förkläde eller oömma kläder och bra skor för att vi går och står mycket under dagen.
• Råvaror och alla redskap finns på plats
• Inga förkunskaper krävs
• Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten via e-post.
• Vi förbehåller oss rätten att ställa in/flytta fram kursen om vi inte får tillräckligt med anmälda deltagare

LEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk och pralintillverkning. Hon har studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste 5 åren. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

FRÅGOR?
Kontakta verksamhetsutvecklare Anna Henningsson
Anna.henningsson@sv.se 0704313902.

Veckodag:
Tid: 13:00-17:00
Ledare: Ylva Rancken-Lutz
Lokal: Torget