Historisk kväll i Trådrullatågets spår

När?

2023-03-24    
18:00 - 22:00

Kategori

Gripenbergsbanan, eller Trådrullatåget som det kom att kallas i folkmun då de små lokhjulen såg ut som trådrullar på den smalspåriga järnvägen. Den öppnades för trafik 1893 men kom aldrig fram till slutdestinationen Gripenberg.

Bolaget, Jönköpings Gripenbergs Järnvägs Aktiebolag, gick i konkurs innan man var färdig med det sista etappen. Under byggets gång hade andra transportmedel som buss hunnit bli allt populärare.

Men under 42 år hann de vackra ångloken transportera både gods och människor från Jönköping via Gisebo och Vista kulle genom Skärstadalen, Ölmstad, Bunn och ända fram till Vireda.  Det är i minnen av de smala spåren som vi har hämtat inspiration och råvaror till vår trådrullarmeny!

Historisk kväll i Trådrullatågets spår på BauerGården

Den 24 mars kl. 18 får du följa med på resa tillbaka då Trådrullatåget gick genom dalen. Anders Råsberg berättar anekdoter och historier om trådrullatåget och bygden och under tiden njuter ni av Trådrullamenyn. På plats är även våra lokala leverantörer som gör Trådrullamenyn möjlig. Flera av leverantörerna är även representerade i Mat Runt Gränna.

Det här ingår 

  • Berättelser och ankedoter av Anders Råsberg
  • Trådrullamenyn – en lokal matresa med smaker och minnen från en svunnen tid
  • Träffa våra lokala matproducenter

Pris: 595 kr (ordinarie pris endast meny 695 kr). Dryck tillkommer.
Tillägg övernattning: 350 kr/del i dubbelrum inkl. frukostbuffé.

Boka på info@bauergarden.se eller 036-54006 eller läs mer om evenemanget på BauerGårdens hemsida.